حلويات الشيف حسن بالصور،طريقة عمل حلويات من الشيف حسن ،ملف كامل لحلويات الشيف حسن
صوابع الجلاش بالمكسرات
المقادير:
1/2 كيلو باكيت جلاش- 250 سمنه سايحه- 150 مكسرات مشكله-200 جم شربات ثقيل بارد
الطريقه:
· اضيف 2 ملعقه شربات علي المكسرات حتي تتماسك سويا
· افرد الجلاش ثم اقطعه طوليا ل3 او4 شرائح حسب السمك المراد
· اخذ من كل مجموعه شرائح ورقتين فقط وادهنهم بالزبده ثم اضع المكسرات علي الطرف
· اقفل ورقه الجلاش علي الحشوه من جهه اليمين ثم من جهه اليسار ثم الفها رول واقطعها حسب السمك المراد
· اضعها في صينيه ثم ادهن ووجهها زبده
· تدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه
· تصفي من السمنه وتسقي بالشربات وتقدم وبالف هنا
تورتة الميل في
4 طبقات ميل فى جاهزة – باسترى كريم – سكر بودرة
الطريقة
نضع فى الطبق راقة ميل فى ثم نضع عليها طبقة باسترى ثم راقة ميل فى وهكزا 3 راقات
ثم نساوى الاطراف بالسكينة
ثم نكسر الراقة الرابعه ونضع عليها باسترى كريم حوالى معلقتين كبار ونخلطهم كويس وندهن بيهم جناب التورتة داير ما يدور ثم نضع شوية ميل فى مكسر ثم نرش الوش كله بالسكر البودرة
الكيكة الاسفنجية
المقدار دة يعمل صينيتين واحدة مقاس 24 وصينية مقاس 17
الاسبونج كيك
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الطريقة
نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرعه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه
ملحوظة
لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه
لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء
لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى
بسكوت السفويار ( صوابع الست )
( 5 بيضات – 3 صفار بيض – 150 ج سكر – فانيليا ) – (5 بياض بيض – 50 ج سكر )- 150 ج دقيق – 50 ج نشا
الطريقة
اضرب بالمضرب ال (5 بياض بيض – 50 ج سكر ) لحد ما يتكون المارينج
نضع فى الخلاط ال ( 5 بيضات – 3 صفار بيض – 150 ج سكر – فانيليا ) ونضربهم كويس جدا على السرعه الاولى لحد مايندمجوا ثم نطفى الخلاط
نضع النشا على الدقيق ونضعهم بالراحه على الخليط اللى عملناه لحد ما يمتزجوا ثم نضع الماريننج ونقلبهم مع بعض لحد ما يندمجوا ثم نتركهم يرتاحوا 10 د
ثم نضع الخليط فى كيس وقمع سادة وننزله اصابع على صينية عليها ورقة ذبدة ثم اتركهم يرتاحوا 10 د ثم ارشه كويس بالسكر البودرة ثم ادخله الفرن على 190 د لمدة 25
كريمة المانجة
200 ج باستلرى كريم –500 ج عصير مانجة – 500 ج مكعبات مانجة – 2 م ك جيلاتين
الطريقة
نذوب الجيلاتين على النار مع ربع كوب ماء
نضرب الباسترى كريم بالمضرب مع عصير المانجة ثم نضع الجيلاتين المذابة الساخنة ونخلطهم كويس
صوابع الجلاش بالمكسرات
المقادير:
1/2 كيلو باكيت جلاش- 250 سمنه سايحه- 150 مكسرات مشكله-200 جم شربات ثقيل بارد
الطريقه:
· اضيف 2 ملعقه شربات علي المكسرات حتي تتماسك سويا
· افرد الجلاش ثم اقطعه طوليا ل3 او4 شرائح حسب السمك المراد
· اخذ من كل مجموعه شرائح ورقتين فقط وادهنهم بالزبده ثم اضع المكسرات علي الطرف
· اقفل ورقه الجلاش علي الحشوه من جهه اليمين ثم من جهه اليسار ثم الفها رول واقطعها حسب السمك المراد
· اضعها في صينيه ثم ادهن ووجهها زبده
· تدخل الفرن علي درجه حراره 200 لمده 30 دقيقه
· تصفي من السمنه وتسقي بالشربات وتقدم وبالف هنا
تورتة الميل في
4 طبقات ميل فى جاهزة – باسترى كريم – سكر بودرة
الطريقة
نضع فى الطبق راقة ميل فى ثم نضع عليها طبقة باسترى ثم راقة ميل فى وهكزا 3 راقات
ثم نساوى الاطراف بالسكينة
ثم نكسر الراقة الرابعه ونضع عليها باسترى كريم حوالى معلقتين كبار ونخلطهم كويس وندهن بيهم جناب التورتة داير ما يدور ثم نضع شوية ميل فى مكسر ثم نرش الوش كله بالسكر البودرة
الكيكة الاسفنجية
المقدار دة يعمل صينيتين واحدة مقاس 24 وصينية مقاس 17
الاسبونج كيك
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 2 كوب الا 1/4 دقيق – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الكيكة الاسفنجية بالشيكولاتة
10 بيضات – 1 و 1/2 كوب سكر – م محسن دقيق كيك – 1 و 1/2 كوب دقيق – 1/4 كوب كاكاو – 1/2 باكو بيكنج بودر – باكو فانيليا
الطريقة
نضع البيض والسكر والفانيليا فى الخلاط على اول سرعه لحد ما السكر يدوب ثم نعلى السرعه لحد ما العجينة ترتفع وتتقل ثم نطفى الخلاط ونضع البيكنج بودر على الدقيق ونبتدى نضع الدقيق شوية شوية على العجينة ونقلب من تحت لفوق بالراحه بمعلقة بلاستيك او خشب ثم ندهن الصينية بالذبدة ونضع العجينة وندخلها الفرن فى الرف المتوسط على د 160 لمدة نص ساعه
ملحوظة
لازم يكون الفرن شغال قبل الخبز بنص ساعه
لازم يكون الخلاط ناشف تماما ومفهوش اى اثار للماء
لازم ماتفتحيش الفرن فى النص ساعه الاولى
بسكوت السفويار ( صوابع الست )
( 5 بيضات – 3 صفار بيض – 150 ج سكر – فانيليا ) – (5 بياض بيض – 50 ج سكر )- 150 ج دقيق – 50 ج نشا
الطريقة
اضرب بالمضرب ال (5 بياض بيض – 50 ج سكر ) لحد ما يتكون المارينج
نضع فى الخلاط ال ( 5 بيضات – 3 صفار بيض – 150 ج سكر – فانيليا ) ونضربهم كويس جدا على السرعه الاولى لحد مايندمجوا ثم نطفى الخلاط
نضع النشا على الدقيق ونضعهم بالراحه على الخليط اللى عملناه لحد ما يمتزجوا ثم نضع الماريننج ونقلبهم مع بعض لحد ما يندمجوا ثم نتركهم يرتاحوا 10 د
ثم نضع الخليط فى كيس وقمع سادة وننزله اصابع على صينية عليها ورقة ذبدة ثم اتركهم يرتاحوا 10 د ثم ارشه كويس بالسكر البودرة ثم ادخله الفرن على 190 د لمدة 25
كريمة المانجة
200 ج باستلرى كريم –500 ج عصير مانجة – 500 ج مكعبات مانجة – 2 م ك جيلاتين
الطريقة
نذوب الجيلاتين على النار مع ربع كوب ماء
نضرب الباسترى كريم بالمضرب مع عصير المانجة ثم نضع الجيلاتين المذابة الساخنة ونخلطهم كويس
طريقة تركيب التورتة
نضع فى القالب راقة اسبونج ونسقيها كويس بعصير المانجة
ثم نرصص اصابع الست على جناب القالب ثم نضع طبقة كريمة مانجة وعلى الاطراف كويس علشان تلزق
ثم نضع مكعبات مانجة ونكرر العملية مرتين ثم نضع التورتة تستريح فى الثلاجة لمدة ساعه ولما نطلعها نلف حواليها بشريط حلو ونرش على الوش علبى الفاكهه جيلى ساخن للتلميع
نضع فى القالب راقة اسبونج ونسقيها كويس بعصير المانجة
ثم نرصص اصابع الست على جناب القالب ثم نضع طبقة كريمة مانجة وعلى الاطراف كويس علشان تلزق
ثم نضع مكعبات مانجة ونكرر العملية مرتين ثم نضع التورتة تستريح فى الثلاجة لمدة ساعه ولما نطلعها نلف حواليها بشريط حلو ونرش على الوش علبى الفاكهه جيلى ساخن للتلميع
عجينة البتى شو
للاكلير والبروفيترول والشووالسانت بارى برست والسان لوران والبجعه
نص كيلو ماء( 2 و 1/2 كوب ) –كوب الا ربع زيت - م ص ملح - 300 ج دقيق - 8 بيضات – 2 م ص سكر
الحشو:
كريم باتسير ( 400 ج كاستر بودر + كيلو ماء دافىء او حليب ونضربهم كويس بالمضرب )
كريمة فرش مضروبة ( كيلو فرش كريم + 80 ج سكر وينضربوا فى الخلاط)
الحشو بالشيكولاتة:الكيلو كريم باتسير + 200ج شيكولاتة سايحة
الفندان الابيض ( نضع قطعه الفندان فى كسرول على النار مع سنة ماء بسيطة )
الفندان الموكا ( نضع قطعه الفندان فى كسرول على النار مع سنة موكا)
الفندان الشيكولاتة ( نضع قطعه الفندان فى كسرول على النار مع شيكولاتة سايحة)
الطريقة
اضع الماء و الملح والسكر والزبدة على النارعلى الهادى لحد ما الذبدة تسيح و لحد مايغلوا ثم اضع الدقيق واتركهم شوية على النار علشان العجينة تستوى وبعدين اشيلها من الحلة واضعها فى الخلاط وافضل مشغلاه علشان العجينة تبرد ثم نضع بيضة بيضة والخلاط شغال ويكون بين كل بيضة وبيضة 2 دقيقة ثم نضع العجينة فى كيس حلوانى ونبدء نعمل اصابع الاكلير فى الصينية. بعد ماندهنها بالذيت ونمسحها بورقة كلينكس وندخله الفرن لمدة ساعه وربع على درجة 175
. بعد مايطلع ويبرد نحشية بالحشو ونضع على الوش فندان ابيض او بالشيكولاتة
اكلير بالفانيليا
كريم باسترى – فندام فانيليا – ديكور
اكلير موكا
كريم باسترى موكا – فندام موكا – ديكور
بعد مانعمل الكريم باسترى نذوب سنة نسكافيه مع معلقة ماء ونضعها عليه
اكلير بالشيكولاتة
كريم باسترى شيكولاتة – فندام شيكولاتة – ديكور
بعد مانعمل الكريم باسترى نضع عليه شيكولاتة خام سايحه على حمام مائى ونضعها عليه
اكلير بالفانيليا
كريم باسترى – فندام فانيليا – ديكور
اكلير موكا
كريم باسترى موكا – فندام موكا – ديكور
بعد مانعمل الكريم باسترى نذوب سنة نسكافيه مع معلقة ماء ونضعها عليه
اكلير بالشيكولاتة
كريم باسترى شيكولاتة – فندام شيكولاتة – ديكور
بعد مانعمل الكريم باسترى نضع عليه شيكولاتة خام سايحه على حمام مائى ونضعها عليه
البروفيترول
نفس عجينة الشو اللى كتبتها قبل كدة
ثم نضع العجينة فى كيس حلوانى ونبدء نعمل وحدات البروفيترول على هيئة وردة فى الصينية بعد ماندهنها بالذيت ونمسحها بورقة كلينكس وندخله الفرن .
بارى بريست
نفس عجينة الشو اللى كتبتها قبل كدة
ثم نضع العجينة فى كيس حلوانى ونبدء نعمل دوائر متوسطة مفرغة من النص فى الصينية
و بألف هنا و عافية عليكم
الأحد 26 يوليو 2015, 3:35 am من طرف hessah.q
» ليت الايااااام تعود يوما
السبت 12 يناير 2013, 7:08 am من طرف رحيق القلوب
» المراه السعوديه غير هههه
السبت 12 يناير 2013, 6:57 am من طرف رحيق القلوب
» ايات السكينه تنفع باذن الله
السبت 12 يناير 2013, 6:49 am من طرف رحيق القلوب
» صور اسلاميه وبعض سور القرأن
الجمعة 11 نوفمبر 2011, 3:37 am من طرف رحيق القلوب
» مسقعة جديده يمي يم _______
الأحد 30 أكتوبر 2011, 11:53 am من طرف رحيق القلوب
» نغمات للجواااااااااااااال
الأحد 30 أكتوبر 2011, 11:35 am من طرف رحيق القلوب
» اكتب اسمك بالبسكويت ××××××
الأحد 30 أكتوبر 2011, 11:32 am من طرف رحيق القلوب
» قصة الطفل احمد المتوحش مؤلمه
الأحد 30 أكتوبر 2011, 11:18 am من طرف رحيق القلوب
» مكياج عيون روعه ************
الأحد 30 أكتوبر 2011, 10:58 am من طرف رحيق القلوب
» فضل عشر ذي الحجه 00000000
الأحد 30 أكتوبر 2011, 10:51 am من طرف رحيق القلوب
» صـــــور متــــحركه للتـــــصاميم
الأحد 30 أكتوبر 2011, 10:46 am من طرف رحيق القلوب
» اعشاب و أطعمة تقوي الذاكرة
الأحد 30 أكتوبر 2011, 10:29 am من طرف رحيق القلوب
» ادعيـــــــة الــــــــهم والحـــــــزن
الأحد 30 أكتوبر 2011, 10:27 am من طرف رحيق القلوب
» احلى ترحيب لي اخر حبيب
الثلاثاء 20 سبتمبر 2011, 9:13 am من طرف رحيق القلوب
» تميزي امام ضيوفك بصابون مميز من تحضير يدك
الإثنين 07 مارس 2011, 4:05 am من طرف رحيق القلوب
» طريقة صنع منظف الزجاج في المنزل
الثلاثاء 22 فبراير 2011, 1:40 pm من طرف إحســ جديد ــاس
» عرض ديكور على الطريقة الجديدة
الإثنين 21 فبراير 2011, 7:07 pm من طرف إحســ جديد ــاس
» انتبهوا النبات القاتل نزين به بيوتنا
الإثنين 21 فبراير 2011, 9:04 am من طرف إحســ جديد ــاس
» أنا رجعت و عايزة ترحيب جديد من كل الأعضاء
الإثنين 21 فبراير 2011, 8:57 am من طرف إحســ جديد ــاس